čtvrtek 18. prosince 2014

Vitamín C je velice důležitý vitamín, kterého je vhodné přijímat větší množství především v zimním období, kdy na náš organismus útočí nejrůznější viry a bakterie. Vitamín C pomáhá posilovat obranyschopnost organismu a hojit sliznice. Je obsažen v celé řadě potravin, především v ovoci a zelenině. V rámci předmětu science jsme minulý týden zkoumali, kolik vitamínu C je obsaženo v různých druzích ovoce a zeleniny, dnes nás navštívila základní škola K Milíčovu a naši studenti se ujali role lektorů, kteří provázeli žáky ze ZŠ, ve zkoumání právě obsahu vitamínu C. Výsledky dopadly následovně: nejvíc vitamínu C obsahuje celaskon, následován rozpustným vitamínem C a multivitaminem. Z potravin bylo nejvíce C v citronu, dále v kivi, následovaném mandarinkou a pomerančem, méně vitaminu bylo v jablku a na posledních příčkách se umístil banán a brambora. Jak zkoumání probíhalo, se můžete podívat na následujících fotkách.



Žádné komentáře:

Okomentovat