Vitamín C je velice důležitý
vitamín, kterého je vhodné přijímat větší množství především v zimním
období, kdy na náš organismus útočí nejrůznější viry a bakterie. Vitamín C
pomáhá posilovat obranyschopnost organismu a hojit sliznice. Je obsažen v celé
řadě potravin, především v ovoci a zelenině. V rámci předmětu science
jsme minulý týden zkoumali, kolik vitamínu C je obsaženo v různých druzích
ovoce a zeleniny, dnes nás navštívila základní škola K Milíčovu a naši
studenti se ujali role lektorů, kteří provázeli žáky ze ZŠ, ve zkoumání právě obsahu
vitamínu C. Výsledky dopadly následovně: nejvíc vitamínu C obsahuje celaskon,
následován rozpustným vitamínem C a multivitaminem. Z potravin bylo
nejvíce C v citronu, dále v kivi, následovaném mandarinkou a
pomerančem, méně vitaminu bylo v jablku a na posledních příčkách se
umístil banán a brambora. Jak zkoumání probíhalo, se můžete podívat na
následujících fotkách.
Žádné komentáře:
Okomentovat