Vánoce se kvapem blíží a s tím i
spojené všechno to pečení a kuchtění. Se studenty na předmětu science jsme
řešili, jaká živina je nejvíce spjata s vánoci, a shodli jsme se, že se
jedná každopádně o cukr. Věnovali jsme tedy rovnou dva týdnu tomuto nejen bílému
zlu. Zjistili jsme, že cukr není jen ten, kterému říkáme cukr od té doby, co
v cca jednom roce otevřeme pusu a už ji vlastně nikdy nezavřeme, ale
zjistili jsme, že cukr může být také glukóza, laktóza, fruktóza nebo škrob,
tedy je jich ještě mnohem víc, ale to jsem studentům až do příštího školního
roku, kdy se bere biochemie tak trochu zatajila. Jak studenti laborovali, můžete
vidět na fotografiích a pokud vás někdy přepadne neodolatelná chuť na sladké,
doporučuji si na ledničku pověsit tento obrázek.
Žádné komentáře:
Okomentovat