čtvrtek 21. prosince 2017

Kolik je cukru v běžných potravinách

Vánoce se kvapem blíží a s tím i spojené všechno to pečení a kuchtění. Se studenty na předmětu science jsme řešili, jaká živina je nejvíce spjata s vánoci, a shodli jsme se, že se jedná každopádně o cukr. Věnovali jsme tedy rovnou dva týdnu tomuto nejen bílému zlu. Zjistili jsme, že cukr není jen ten, kterému říkáme cukr od té doby, co v cca jednom roce otevřeme pusu a už ji vlastně nikdy nezavřeme, ale zjistili jsme, že cukr může být také glukóza, laktóza, fruktóza nebo škrob, tedy je jich ještě mnohem víc, ale to jsem studentům až do příštího školního roku, kdy se bere biochemie tak trochu zatajila. Jak studenti laborovali, můžete vidět na fotografiích a pokud vás někdy přepadne neodolatelná chuť na sladké, doporučuji si na ledničku pověsit tento obrázek.

Výsledek obrázku pro obsah cukru v potravinách

Žádné komentáře:

Okomentovat